KMS

Blindering

 

 

Bij blindering denken de meeste mensen aan het blinderen van autoruiten. Maar naast autoruiten, blinderen we ook vaak ruiten van bedrijfspanden en bedrijfswagens. Blinderen is het aanbrengen van folie, waarvan het doel kan verschillen. Wanneer het doel is om warmte te weren, moet er nog wel naar buiten gekeken kunnen worden. Als het gaat om het beveiligen van kostbare spullen, moet er niet van buiten naar binnen kunnen worden gekeken. Dit geldt ook als de blindering bedoeld is voor privacy.

Autoruiten blinderen
Als het gaat om het blinderen van (bedrijfs-)autoruiten, is het doel per eigenaar verschillend. Een autoruit blinderen kan de auto namelijk verfraaien. Maar een ander wil graag wat meer privacy. We bieden ook een blindering, die als voordeel heeft dat het warmte werend is. Dit zorgt ervoor dat de airco minder hard hoeft te werken zodat er energie en dus brandstof wordt bespaard. Houd er wel rekening mee dat het blinderen van autoruiten gebonden is aan regels wat betreft de lichtdoorlatendheid:
Voorruit: minimaal 75%
Zijruiten voor: minimaal 70%
Achterruiten: geen eis

 

►   Warmtewerend is energiezuinig
 
►   Minder inbraakgevoelig

►   Meer privacy

►   Carstyling

 

Bedrijfspand ruiten blinderen
Ook bedrijfspanden zijn gebaat bij het blinderen van ramen. Net als bij bedrijfswagens kan warmtewerend folie zorgen dat er minder energie gebruikt hoeft te worden omdat de airco minder hard hoeft te werken. Als er geen airco aanwezig is, is het zeker zo prettig als het niet te warm wordt. Daarnaast kan folie zorgen voor veiligheid. Bijvoorbeeld door de ramen van de werkplaats zodanig te blinderen, dat er nog wel naar buiten gekeken kan worden, maar niet naar binnen. Er is daardoor minder kans op inbraak en stelen van (duur) gereedschap of apparatuur. Voorbeelden van ons werk kunt vinden op onze projectenpagina.

Wilt u uw bedrijfswagen of bedrijfspand beter beveiligen of de ramen warmtewerend maken? Maak dan een afspraak met ons voor een passend voorstel.

Meer weten over onze diensten?

Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen Contact